tisdag 25 mars 2014

En helg i Coorg

Efter Pranayama klassen på fredagen packade vi väskorna och begav oss med bil till Coorg. Ca 2 h bil färd söder ut för att hälsa på Lekhans familj. Lekhan är en en vän till oss och hans familj har ett kaffe plantage. Som vanligt en väldigt ryckig och galen bil färd genom små lokala byar. Överallt ser man vykorts motiv med hus i alla dess färger, människor klädda i färgstarka kläder, massa kossor och arbetande människor. Desto närmare Coorg vi kom blev det grönare och grönare natur. Coorg är känd för att vara indiens lilla Irland. Innan man kommer fram till Lekhans familjs hus kör man genom en national park med vilda tigrar, elefanter, hundar mm. Lite läskigt att veta man ska bo så nära alla dessa djur. Deras hus låg precis intill där man kör ut från bommarna till national parken. Denna national park har näst mest vilda tigrar, men tyvärr lyckades vi inte se någon, tur eller otur är frågan. Vi såg några apor, pricka hjortar och vildsvin alltid något.

Lekhans mamma lagade go mat till oss, kände oss som hemma. Det var så tyst och behagligt, kändes som om man inte var i Indien längre. Har nästan glömt bort hur det är utan bilar som alltid tutar, eller att ha människor överallt runtomkring sig. Vi vandrade runt på gården och Lekhan visade oss alla olika odlingar samt hälsade på hans kusiner och vänner i bygden. Det bodde även en gammal folk stam " The Tribe" i samhället som jobbade för dom olika farmarna. Det var intressant att se hur dom bodde och levde. Familjerna hade mycket barn som lekte och verkade må väl. Dom tyckte det var väldigt intressant när två vita bloda tjejer kom och hälsade på, ja förutom tre småttingar som blev så rädda att dom skrek och gick och gömde dig bakom sitt huset. Har aldrig sett något barn så rädd för mig någonsin. Deras ögon var helt röda av gråt och dom tittade på oss som om vi var aliens. Tillslut vågade dom sig fram och vi fick nått kort med som små stackarna.

Ja det va en skön helg och jag åker gärna tillbaka och stannar lite längre i Coorg nästa gång.
Nu är vi tillbaka i Mysore och är igång med rutinerna, skönt det med, hehe! Tog en massa bilder som jag hoppas ni gillar..  



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar